27 Eylül 2013 Cuma

Yaşamayı sevdiğiniz kadar mutlusunuz.Bunu fark edemediğiniz kadar da mutsuz. gelin bugüne haddini bildirelim onun istediği gibi gecmesin zaman bizim istediklerimiz olsun.gözlerimizi açalım son baharı karsılayalım.Bugünü son günümüz gibi yasayalım ve en cok istediklerimizi yapalım.İşe yataktan kalkıp yüzümüzü suyla buluşturarak  başlayalım. Gazetemizi ekmeğimiz almaya giderken "GÜNAYDIN" diyelim tanımadığımız insanlara ve fark etmedikleri gülümsemeleride alıp dönelim evimize:) yanınızdaki insana kocamn sarılıp uyandırın onun içinde farklı bir sabah olsun bu. Hafta sonunun en keyifli kısmına geldik. tüm sevdiklerinin yanınızda olduğu harika bir kahvaltı hazırlayalım .Kim istemz ki güne  harika bir çörek kokusuyla uyanmak iste güzel bir fırsat sevdiklerinizi güzel bir sabaha uayandırmak için gerkli malzemelri size  söylüyorum.
 GÜNAYDIN ÇÖREĞİ,
Önceden eritilmiş 3/4 margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
kabartma tozu
Bir iki damla sirke(Lİmonda olabilir )
Aldığı kadar un
Beyaz peynir
Dereotu vetya maydnoz  işe malzemleri hazırlmakla başla işte yapılışı;
Öncelikle peynir ve maydanoz hariç olmak üzere geriye kalan bütün malzemelerimizi bir kaba alıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.Annemizin değimiyle kulak memesi kıvama gelene kadar :) Şimdi ise, içerisine peynir ve maydanoz ile hazırladığımız içi koyup kapatalım. Kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde önceden yağladığımız tepsiye dizelim. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu da serpelim. Önceden ısıttığımız 200 santigrat derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirelim. 

Hadi şimdi hala uyuyan kalmsın diye  kocaman bir "GÜNAYYYYDIIINNN " deyin.Bu güzel günün direksiyonu sizde rotonuzu belirleyin ve anı yaşayın :) 
Hala uyanmayanlar varsa  klasik su yöntemi daha eğlenceli olabilir tabiki :) 
 MUTLU GÜNLER EFENDİM :)

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder